Appartement gekocht 🔑 update!

Appartement_gekocht_Dorien gebruikt lasermeter om de slaapkamer op te meten

Onlangs postte ik op de @goingconscious Instagram dat we na twee jaar uitkijken eindelijk een appartement gevonden hadden. Hoog tijd voor een update dus!

Twee blije gezichtjes met een getekende compromis, februari ’21

Het appartement in het kort

Voor wie de intro gemist heeft: Viktor en ik kochten een nieuwbouwappartement aan de rand van Gent. Het maakt deel uit van een groter project waar al een deel eengezinswoningen en appartementen opgeleverd zijn. Ons appartementsblok is al voor een groot deel bewoond, ons appartement zit echter nog in de afwerkingsfase.

Oplevering: wonder boven wonder uitgesteld

Oorspronkelijk ging ons appartement klaar zijn in de zomer van 2021. Maar de verkoper had een beetje overdreven, want de bouwpartij liet ons enkele weken na aankoop weten dat ons appartement oorspronkelijk pas voorzien was voor oplevering in februari 2022. Ten vroegste. Door heel wat knopen snel door te hakken konden we naar voor geschoven worden in de bouwplanning, maar zoals het lijkt te horen in de bouw, is er toch vertraging op gekomen waardoor het voorlopig effectief februari lijkt te worden. To be continued …

Afwerking: work in progress

Omdat het een sleutel-op-de-deur-concept is, mochten we een deel van onze afwerking zelf nog kiezen. Meer specifiek hadden we (zo goed als) carte blanche voor de keuken, badkamer, vloeren en binnendeuren. Voorlopig staan we er zo voor:

keuken: staat er al half 🎉

badkamer & sanitair: hangt er al half, zij het met een meubel dat op een foute plek gemonteerd werd

vloer: ging er liggen, maar heeft het om een nog te verklaren reden niet gehaald

binnendeuren: hadden zo veel vertraging opgelopen dat de bouwpartij besloten heeft om met een ander bedrijf in zee te gaan, waardoor wij de designkeuzes opnieuw mogen gaan maken, hopende dat onze wensen ook bij deze nieuwe deurenzaak beschikbaar zijn. Want nee hoor, een glazen deur en zwart beslag zitten niet in de standaardopties. 😏

Beeldmateriaal *kuch*

Hoe dat eruit ziet? Ik wou dat ik wat mooie foto’s kon tonen, maar het eerste werfbezoek was in het donker Ên de camera van mijn gsm blijkt zijn best dan niet meer te doen. So please bear with me for this next presentation.

Exhibit A: de nis in de douche. Mooi afgewerkt, helaas niet de afmetingen die we gevraagd hadden.

Exhibit B: het gemonteerd badkamermeubel. Gecentraliseerd in plaats van tegen de rechterwand. Hier moet namelijk nog een radiator naast komen.

Exhibit C: de laminaat planken. Nog in de verpakking, in plaats van op de effectieve vloer.

Stay tuned!

Wat de volgende stappen zijn? Voor ons is het ook nog gissen. Dus wachten we geduldig af. Volg @goingconscious op Instagram voor de volgende update!

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven