Appartement inrichting 🔨 update 2!

Going Conscious: Dorien bekijkt de nieuwe laminaat vloer

We zijn 2 maand na de vorige appartement update en de oplevering komt stilaan dichterbij… of dat hopen we toch. 😏 Lees mee voor een stand van zaken.

De vloer ligt er… half

Vlak voor het kerstbouwverlof mochten we de werf nog eens bezoeken om de vloer te checken – en we zagen dat het goed was!

stevige inspectie van de nieuwe vloer

We kozen voor laminaat met houtlook voor de living, gang en slaapkamers. Hadden we meer budget, dan hadden we wellicht parket gekozen – hoewel ik parketeigenaars vaak hoor klagen over het onderhoud en de panische angst voor wijnvlekken. We zochten een lichte maar warme houttint, en belandden zo bij ‘Vanished Oak’ (dat ongetwijfeld een typefout in onze offerte is en eigenlijk Varnished Oak moest zijn).

Die keuze maakten we bij Tile Trade Center, waar we makkelijk een stuk of 12 laminaat- en vinylsoorten vergeleken hebben. Best moeilijk in een showroom, waar de lichtinval heel anders is dan in je eigen woning. Na een uur twijfelen was ik nog altijd niet 100% overtuigd, dus kozen we iets dat eerder 98% aansloot bij wat ik in mijn hoofd had. Met een klein hartje trok ik naar het werfbezoek, bang dat de laminaat er onnatuurlijk, plastiekerig en vooral paarsgetint zou uitzien – maar het eindresultaat was zó veel beter dan ik had gehoopt!

Going Conscious: Dorien bekijkt de nieuwe laminaat vloer
“To smize: to smile with your eyes, especially when you are very happy with the outcome of your vloerkeuze.”

De badkamers: nog een tikkeltje kaal

Terwijl de laminaat er ligt, wachten we op de betegeling in badkamers, keuken en berging. Voor de vloeren kozen we een warm beige keramiektegel, voor de afwerking in de douche kozen we een grijzig-beige gespikkelde tegel. Dat zou er ongeveer zo uitzien:

Ook werden de fouten van vorige keer gefixt: het lavabomeubel werd tegen de muur geplaatst zodat we langs één kant nog een radiator kunnen hangen, in plaats van met twee verloren spleten te zitten.

Ook de nis in de douche werd vergroot tot het formaat dat we besteld hadden.

Nieuwe deurafwerking

Ook met de deuren zijn we een stapje dichter bij het eindresultaat. Een sleutel-op-de-deur woning heeft zijn voor- en nadelen. Een nadeel is dat je contractueel vasthangt aan de onderaannemers die de bouwpartij kiest. Een semi-voordeel is dat bij extreme vertragingen, de bouwpartij de onderaannemer aan de kant kan schuiven zelfs na de offerte getekend werd, wat bij ons het geval was. Dat gaf ons de kans een tweede keer na te denken over onze keuze van deuren. En daar zijn we blij mee, want uiteindelijk zijn we een heel andere richting uitgegaan.

klassieke deurlijst

Bij de eerste deurenleverancier – die ik niet zal vernoemen om de reputatie nog een beetje te sparen 😗 – kozen we de standaard deuren en lijsten. Want een deur is een deur, toch?

Dit was dan ook de goedkoopste optie, inbegrepen in de aankoopprijs van het appartement. De enige ‘speciallekes’ waar we voor bijbetaalden, waren zwarte scharnieren en klinken die matchen met het zwart kraanwerk in de keuken en badkamer.

blokkader – de scharnieren moet je even wegdenken, het hout wordt overschilderd

… tot we toekwamen in de showroom van de nieuwe leverancier en beseften dat we blokkaders en ingewerkte scharnieren toch ook wel écht mooi vinden. Zo mooi dat we van gedacht veranderden en kozen voor deze minimalistische deurafwerking.

Nog geen glazen deur

Blokkaders, ingewerkte scharnieren en zwarte klinken kosten aanzienlijk veel meer dan de voorziene standaardopties. Daarom moesten we elders besparen en hebben we ervoor gekozen de glazen deur tussen de living en gang voorlopig te laten vallen. Achteraf gezien niet zo erg, want ik had intussen al twijfels bij onze initiële keuze.

Bij het kiezen van onze glazen deur in de showroom in april ’21, koos ik er eentje die er daar ter plekke leuk uitzag. Maar toen ik de deur maanden later visualiseerde op een foto van ons appartement, vond ik het plots wat oubollig ogen. Links: wat we besteld hadden. Rechts: wat ik eigenlijk op Pinterest had opgeslaan.

Viktor vindt de glazen deur zonder smeedwerk echter wel geslaagd, dus hier twijfelen we nog even welke richting we uitgaan. Een extra onderverdeling zegt me wel iets, evenals geribbeld glas, maar ik wil vermijden dat deze hoek te druk oogt. Zo’n glazen deur is trouwens veelal maatwerk en dus voorzien van een stevig prijskaartje, waardoor het ook financieel interessant is om deze keuze even uit te stellen.

Thoughts?

En? Nog mega belangrijke zaken die we over het hoofd gezien hebben? Glazen-deur-weetjes die ik absoluut gelezen moet hebben? Laat iets weten op de Going Conscious Instagram 💌

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven