3x nieuwe stekjes van Plantrebelz.nl !

Plantrebelz Stekjes Alocasia Black Velvet Alocasia Silver Dragon Ficus Abidjan Elastica

Een maand geen nieuwe planten kopen, is een maand niet geleefd. Of toch ongeveer. Onlangs mocht ik zes nieuwe stekjes uitkiezen op de webshop van plantrebelz.nl, die ondertussen al allemaal een eigen potje en plaats in huis gekregen hebben. In dit artikel vertel ik je over mijn 3 nieuwe plantsoorten en hoe je ze verzorgt.

Alocasia Black Velvet

Alocasia Black Velvet

Deze oogverblindende schoonheid, ook bekend als de Alocasia Reginula, stond al een hele tijd op mijn wishlist. Toen ik deze zag staan op de webshop van plantrebelz.nl, kocht ik dan ook direct 3 stekjes. Zoals de naam het al zegt, zijn de bladeren heel donker. Het matte, fluweelachtige karakter van het blad versterkt dat effect nog een beetje en duwt het contrast met de lichtgroene nerven de hoogte in. Het resultaat? Stoer en zacht tegelijkertijd.

Hoe verzorg je een Alocasia Black Velvet:

  • LICHT: deze tropische plant houdt van licht, maar geen direct zonlicht. Ik zette de mijne dan ook op de vensterbank op het noorden.
  • WATER: de plant is gevoelig aan wortelrot, dus mag niet nat blijven staan. Met water niet overdrijven, en de potgrond niet volledig laten opdrogen.
  • POT/GROND: een binnenpot met drainagegaten en zelfs hydrokorrels die overtollig water opvangen, is geen overbodige luxe.
Ficus Elastica Abidjan

Ficus Elastica Abidjan

Ah, mijn favoriete ficus – op een gedeelde eerste plaats met de Ficus Lyrata. Met deze twee nieuwe Elastica stekjes erbij, heb ik nu in totaal 6 rubberbomen. Op mijn kantoor staan er twee grote, thuis heb ik een medium exemplaar van zo’n 40 cm hoog staan, en een super elegante Ficus Elastica Tineke (zo eentje met witte randen) siert mijn living. Wat ik zo mooi vind aan de Ficus Elastica Abidjan – beter gekend als de Fearless Rebel Kid op plantrebelz.nl – zijn opnieuw zijn donkergroene bladeren die van ver bijna zwart lijken.

Hoe verzorg je een Ficus Elastica?

  • LICHT: ook deze tropische plant kan verbranden van rechtstreeks zonlicht, maar houdt voor de rest wel van een lichtrijke omgeving.
  • WATER: kan wel wat water gebruiken. Maar houdt ook niet van natte wortels. Eén keer in de week ‘s zomers en om de twee weken in de winter werkt voor mijn rubberplanten thuis.
  • POT/GROND: ik gebruik kokospotgrond voor mijn Ficus Elastica’s en tot nu toe heeft er nog geen eentje geklaagd.
Alocasia Baginda Silver Dragon

Alocasia Baginda Silver Dragon

Waar de Black Velvet Alocasia bovenaan mijn wishlist staat, neemt de Silver Dragon toch mooi de tweede plaats in. Niet te verwarren met de Alocasia Dragen Scale – deze lijkt er erg op maar is iets groener. Hij lijkt bijna op een albino-versie van de andere Alocasia’s, met een lichtgroene bladkleur en contrasterende donkere nerven.

Hoe verzorg je een Alocasia Silver Dragon:

  • LICHT: Deze zilveren draak houdt van licht. In indirect zonlicht of in de schaduw van een grotere plant doet ‘ie het goed.
  • WATER: Te veel water is slechter voor de plant dan te weinig water. Zorg dat er nooit water onderaan de pot blijft staan, maar let erop dat de potgrond nooit volledig uitdroogt.
  • POT/GROND: Gezien het een tropische plant is, mag de potgrond lichtjes vochtig blijven.

Mooie potjes voor mooie stekjes

Opvallende stekjes verdienen sublieme bloempotjes, toch? De mijne kregen een plek in mijn bloempotten van Fóbe, een Pools keramieklabel dat minimalistische stuks met de hand vervaardigt, van koffietassen tot zoutvaatjes en meer. Steun een creatieve ondernemer uit eigen continent en scoor jouw favoriete bloempot op de webshop van Fóbe!

Koop je eigen groene Rebel stekjes op plantrebelz.nl

Alle bovenstaande stekjes vind je terug op plantrebelz.nl. Als je er tijdig bij bent alvast, want de zeldzame plantensoorten zijn zo populair dat ze soms even uitverkocht zijn. Geen nood, want je kan je naam op de wachtlijst zetten waardoor je een melding krijgt wanneer ze opnieuw beschikbaar zijn. De plantjes werden snel en mooi geleverd in een veilige doos die de stekjes optimaal beschermde. Aanrader, deze rebelse plantenwebshop!

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven