Indian Summer in je interieur: droogbloemen en warme kleuren

Etalage_inspiratie_herfst

Een nieuw seizoen staat voor de deur, wat betekent dat ik graag een frisse wind door mijn interieur (thuis én in onze winkel) laat gaan. De inspiratie deze keer? Indian Summer vibes inclusief een tikkeltje herfst met droogbloemen in de spotlight, perfect voor eind september. Ik nam mijn etalage onder handen, maar voor je interieur thuis kan dit artikel even goed dienen als inspiratie.

Etalage als speelterrein voor themadecoratie

Voor wie het nog niet wist: deze teksten schrijf ik vanuit mijn kantoor boven Black Raptor Tattoo, de tattooshop die ik samen met mijn vriend openhoud in centrum Gent. Waar Viktor ijzersterk is in bedenken, tekenen en zetten van tattoos, ben ik dat allesbehalve. Ik focus mij liever op alle andere aspecten van onze zaak: de marketing, de administratie, en yes – de styling van onze winkel en etalage. Met een avondschooldiploma Visual Merchandising op zak is het een taakje waar ik maar al te graag tijd voor vrijmaak. Een eigen winkel is dan ook het perfect speelterrein om creatief aan de slag te gaan met themadecoratie.

Etalage-inrichting inspiratie met droogbloemen herfst indian summer september

De seizoenen in huis

Zoals de naam al doet vermoeden, schrijf ik op goingconscious.be graag over bewuster nadenken wat ik in huis haal. Een groot aspect daarvan is voor mij bewuster omgaan met de seizoenen. En dat doe ik liefst door ze in huis te halen: ik wilde wat van de herfst naar binnen trekken zonder de zomer volledig overboord te gooien. Want daar draait september om, toch?

Om nog niet volledig afscheid te nemen van de zomer en de laatste warme dagen, koos ik voor een combinatie van gele en oranje droogbloemen.

Halloween komt eraan, dus een pompoen en oranje lampionplantjes mochten uiteraard niet ontbreken. Mijn zelfgemaakte vleermuizenslinger mocht ik van boyfriend/mede-shopowner Viktor helaas nog niet ophangen *cries internally*.

Droogbloemen als duurzaam decor

Droogbloemen zijn een van mijn favoriete items om je interieur op te leuken, en wel omdat ze vrij duurzaam zijn:

  • Ze komen zo uit de natuur (no plastics!)
  • Ze gaan in tegenstelling tot verse bloemen jarenlang mee.
  • Doordat ze meestal geverfd worden met natuurlijke kleurstoffen, zijn ze nog eens 100% composteerbaar ook.

Tip: Ben je jouw droogboeket toch beu na een tijdje? Geef het cadeau aan iemand of knip het in stukjes en maak een droogbloemenslinger voor feestjes of als decoratie.

Dat laatste deed ik ook met mijn boeket. Dankzij de dame die overstak zonder te kijken en er daarbij voor zorgde dat mijn winkelzak een spectaculaire salto maakte, was een deel van mijn boeket beschadigd. Maar dat was helemaal oké, want ik gebruikte een deel van de afgebroken bloemtakjes om onze Tiger mug koffietas op te vullen. De losse bloemetjes legde ik in een schaaltje om de pins op te presenteren. De overige takjes hing ik aan een nylondraad voor een feestelijk bloemengordijn.

Best van al? Wanneer de winter eraan komt en ik een nieuwe etalage wil, dan berg ik alle bloemtakjes, kopjes en stengels simpelweg op, zodat ik er volgend jaar weer plezier van heb. Dat is het voordeel van droogbloemen!

Nazomerige droogbloemen en oranje details

Zelf aan de slag met droogbloemen

Met droogbloemen kan je alle kanten uit. Hang takjes op in een bloemengordijn, presenteer enkele pampasstengels in een vaas, of ga voor een kleurrijk boeket dat met gemak een hele kamer opfleurt.

Waar kan je terecht voor de mooiste droogbloemen:

Je vindt droogbloemen op heel wat plekken, maar dit zijn mijn favoriete adresjes:

  • Blommm (Gent): hier kan je terecht voor biologische, dagverse en super lokale verse bloemen. Droogbloemen kan je er vinden vanaf half oktober.
  • YAY Conceptstore (Gent & Antwerpen): uitgebreide webshop maar ook enkele mooie stuks in hun winkels. Doordat hun droogbloemen geverfd worden met voedingskleurstof, zijn ze lief voor het milieu.
  • Floral madnesses (Bonheiden): ontdekt op Instagram, en nog eens afkomstig uit mijn hometown ook! Kant-en-klare droogboeketjes en meer, zorgvuldig met de hand samengesteld.

Heb ik je kunnen inspireren om ook droogbloemen in huis te halen, of om de herfst al zachtjes binnen te laten? Stuur me zeker een fotootje van het eindresultaat via @goingconscious.be op Instagram!

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven