Interieurinspiratie uit Zuid-Frankrijk: rotan en pasteltinten

Of mijn vriend zich lichtelijk geërgerd heeft aan het feit dat ik op vakantie meer foto’s trok van winkeldecors dan van onszelf? Hoogstwaarschijnlijk. Maar dat vind ik niet zo erg, want daardoor heb ik nu genoeg beeldmateriaal om te tonen welke interieurtrends uit Zuid-Frankrijk ik maar al te graag meeneem naar huis.

1. Pasteltinten – terug van nooit weggeweest

Hoewel accentmuren in huis steeds vaker een gesatureerde kleur krijgen – denk okergeel of petroleumblauw – wordt de architectuur in de Provence gekenmerkt door pastelkleurige gevels. Reis je van Sainte-Maxime naar Saint-Tropez met Port Grimaud ertussenin, dan spot je pastelroze muren, lichtblauwe poorten of zachtoranje lamellen waar je ook kijkt. #Instaproof of wat? Zijt maar zeker.

2. Riet en rotan overal

Rotan kuipstoelen afgewerkt met zwarte pootjes en rieten manden tot je erbij neervalt. Bijna elk restaurant of cafeetje waar we kwamen was afgewerkt met meubels uit natuurlijke materialen in beige tint. Modern maar toch gezellig, net zoals ik het graag heb.

Interieurinspiratie uit Zuid-Frankrijk: rotan meubilair

3. Tropische planten, maar dan XXL

Wat is er nog beter dan een tropische plant? Een tropische plant die effectief groeit in tropische streken, en daardoor 20 keer zo groot wordt als de kamerplanten die mijn appartement in België sieren. De honderdjarige aloë oftewel Agave Americana groeit in Zuid-Frankrijk alsof het niets is en staat op mijn wishlist voor wanneer ik mijn planten niet meer vermoord aan de snelheid van het licht.

Impromptu toeristische uitsmijter: plantlover like me en binnenkort in de buurt van Nice? Breng zeker een bezoekje aan de botanische tuin in Parc Phoenix!

4. Beachy vibes met duingras

Hét hebbeding voor in huis is dezer dagen ongetwijfeld de raffiaspiegel of zonnespiegel, waarvan je er eigenlijk niet te veel van kan ophangen. Op reis spotte ik heel wat exemplaren uit klassiek rotan of afgewerkt met goud, maar opvallendst vond ik de ronde spiegels afgewerkt met duingras voor een extra beachy effect. Enige downside: ik mocht er van mijn vriend geen mee naar huis nemen, ‘want wij wonen wel niet aan de zee hé.’ Ach ja, volgende keer meer succes.

Interieurinspiratie uit Zuid-Frankrijk: duingras en raffia spiegels

Meer interieurinspo?

Graag te pas en te onpas getrakteerd worden op interieurinspiratie uit binnen- en buitenland? Volg Going Conscious op Instagram.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven