Ontdek Fóbe: minimalistische keramiek uit Polen

Fobe keramiek

Een tijd geleden had ik enkele nieuwe bloempotten nodig, vooral kleintjes. Daarbij stootte ik op Fóbe, stijlvolle handgemaakte keramieken creaties uit Polen. Dit is wat ik in huis haalde.

Kleine potjes voor kleine plantjes

In een poging mijn plantenverslaving te onderhouden en daarbij lokale ondernemingen te steunen in sombere coronatijden, bestelde ik de CORO-NO box van Pup plants: een box met 10 kleinere verrassingsplantjes om de plantleveranciers te verlichten van hun uitpuilende kassen.

© Fóbe

Over Fóbe

Zo gezegd zo gekocht, maar thuis had ik alleen maar grote bloempotten staan. In de zoektocht naar kleine potjes voor mijn babies viel mijn oog op Fóbe, een Pools keramieklabel dat ik al een tijdje volg. Fóbe is het merk van creatief ondernemer Jakub Sojka die sinds 2008 creatief aan de slag gaat met cement en keramiek.

Zoals je wel kan verwachten van een keramieklabel, zijn alle producten handgemaakt van ontwerp tot finishing touches. Het minimalistisch productdesign en sober kleurenpalet is een van de redenen dat ik zo verliefd ben op Fóbe’s creaties.

Van bloempot tot koffietas

Ik kocht drie planters in kleuren pure en black, evenals twee Lof’s die ik gebruik om olijfolie in te presenteren. De zwarte gestreepte Róg is eigenlijk een koffietas, maar ik vond ‘m zo mooi dat hij hier dienst doet als bloempot voor mijn Fittonia Albivenis.

Wishlist: Omug en meer planters

Nu ik weet dat de producten van Fóbe er nog beter uitzien dan op foto, bestel ik er in de toekomst gegarandeerd vaker. Nog op mijn wishlist? De OMUG koffietas: ik ben helemaal weg van de gespikkelde crèmekleurige tint en ronde vormen. Hoogstwaarschijnlijk bestel ik in een keer meer bloempotten erbij ook.

OMUG by Fóbe
© Fóbe

PS: niet lang na mijn bestelling kreeg ik een bericht van Jakub om te zeggen dat hij niet tevreden was met hoe een van de potjes uit de oven was gekomen. Hij zou het nog één keer opnieuw branden en een extra item ter compensatie meesturen. Dit is een van de redenen waarom ik zo graag bij (lokale) ondernemers of creatievelingen koop! Ze steken hun hart en ziel en oog voor detail in hun werk. Dat zie je en dat voel je gewoon – en die passie wil je toch super graag in je huis?

Volg Going Conscious op Instagram

Meevolgen welke lokale merken en creatieve ondernemingen ik ontdek? Volg Going Conscious op Instagram voor interieurinspiratie en cadeautips met een hart voor duurzaamheid.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven