Ontdek Yuma Labs: circulaire zonnebrillen uit Antwerpen

Yuma circulaire zonnebrillen

Let’s get it out in the open: ik ben absoluut geen fashion blogger – en heb ook geen enkele intentie om dat te worden – maar soms kom je iets tegen dat je gewoonweg moet delen. Introducing: Yuma Labs! Deze circulaire zonnebrillen uit Antwerpen zijn gemaakt van 100% gerecycleerde PET-flessen en hebben als nobel doel om never ever ever op de afvalberg te belanden.

© Yuma Labs

Hoezo is een zonnebril circulair?

Een circulair product focust op het feit dat grondstoffen waardevol zijn. De bedoeling is dat ze ongelimiteerd gebruikt worden. Circulaire producten zijn meestal vervaardigd uit gerecycleerde materialen, maar essentieel is dat ze aan het einde van hun levensduur niet op de afvalberg belanden. De grondstoffen worden omgevormd tot een compleet nieuw of een gelijkaardig product.

Dat laatste is het geval voor de brillen van Yuma Labs: ben je (pun not intended) uitgekeken op je bril of – ik zeg maar iets – erop gaan zitten, dan kan je gebruik maken van Yuma’s Send Back Case. Jij stuurt de bril terug naar Antwerpen met het gratis verzendlabel in de brillencase, Yuma haalt ‘m uit elkaar en recycleert de onderdelen. Zo zorg je ervoor dat de grondstoffen niet op de afvalberg belanden, én krijg je een fijne korting voor je volgende aankoop. Je zou voor minder circulair denken!

Product in de kijker: de Lazlo zonnebril

Of ik mij te hard heb laten gaan bij de Instagram filter fotoshoot? Allicht.

Circulaire producten zijn idealiter zo tijdloos mogelijk. Het is dan ook geen toeval dat Yuma zijn jongste modelletje, de Lazlo, voorzag van een tijdloos ontwerp. De unisex zonnebril is beschikbaar in vier kleuren: zwart, karamel, rustiek lichtgroen en subtiel grijsgroen. Ik heb even getwijfeld, maar ben uiteindelijk toch geplooid voor – quelle surprise – de zwarte Lazlo.

Wie is Yuma Labs?

Yuma Labs is een driekoppig team bestaand uit productbedenker Sebastiaan, commercieel talent Lenja en technische held Roald. In 2017 lanceerden ze met Yuma de eerste 3D-geprinte zonnebril ter wereld, in de tussentijd deden ze al heel wat leuke samenwerkingen met o.a. Tomorrowland. Hun slogan? It’s not waste until it’s wasted. Iets waar ik alleen maar achter kan staan!

© Yuma Labs

Bestel jouw duurzame zonnebril

Helemaal warm geworden van dit groen verhaal? Yuma Labs hield een tijd geleden een Indiegogo-campagne waarmee je de jonge onderneming niet alleen financieel steunt, je kon ook nog eens jouw eigen circulaire Lazlo pre-orderen aan een mooi prijsje. Voorlopig zijn de brillen in productie, binnenkort krijg je te horen waar je jouw circulaire zonnebril nog kan opvissen. Go go Lazlo! 🕶

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven